29 Şubat 2008 Cuma

24 Subat 2008 TTnet Beykoz-Alpella:89-88

Türkiye Basketbol federasyonu’na itiraz dilekçesini ulaştıran TTNet Beykoz Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada: “Kendi evimizde oynadığımız bu maçta aleni bir biçimde tecavüze uğradık. Bizim ve diğer takımların namusunu kim koruyacak. İlk kez olmayan bu tip olaylara artık şerbetliyiz ama bu seferki bizim bile tahammül sınırlarımızı aştı. Bursa bölgesinden Teknik Komiser Varol Çorapçıgil başta olmak üzere masa ve orta hakemleri vicdanlarıyla başbaşa bırakıyorum.” dedi.

TTNet Beykoz Genel Menajeri Burçin Badem ise itiraz dilekçesini ve maçın son bölümünde yapılan kural hatalarını içeren DVD’nin federasyona verildiğini belirterek: “Türk basketbolunun geleceği emanet edilen bu hakem üçlüsünün maç boyunca yaptıkları hatalara ve kötü yönetimlerine akıl erdiremiyorum. Sadece son bölümdeki hataları içeren DVD’yi gören ve basketbolu bilen tarafsız herkes sayının iptalini haklı bularak karşılaşmanın lehimize tesciline onay verecektir. Euroleague ve TBL’de bu tip kararların emsalleri vardır. Bizler Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun ve ilgili makamların son hücumda oluşan hatalar zincirini izledikten sonra bu kararı vereceğine inanıyoruz.” dedi.


Macın olay görüntüsün linki:http://www.youtube.com/watch?v=Y96ReIIuFoE
Mactaki kural hatası:
konu topun oyuna sokulmasi...
17.2.2 Topu oyuna sokacak oyuncu, arkalığın tam arkası hariç, kurala aykırılığın olduğu veyaoyunun durduğu yere en yakın, hakem tarafından kendisine gösterilen noktadan topu oyunasokacaktır.
17.2.3 Sadece aşağıda belirtilen durumlarda top hakem masasının karşı tarafındaki kenarçizgisinin orta noktasından sokulur:
• Birinci periyod hariç tüm periyod başlangıçlarında,
• Teknik, sportmenlik dışı veya diskalifiye edici faullerden doğan serbest atışlardansonra,
• Dördüncü periyodun son iki dakikasında ve her uzatma periyodunun son ikidakikasında kendi geri sahasıdan topu oyun sokma hakkı olan takımın molaalmasından sonra.Bu noktadan topu oyuna sokacak oyuncu orta çizgi iki ayağının arasına alarak oyunsahasında bulunan herhangi bir takım arkadaşına pas verebilir.
17.3.1 Topu oyuna sokan oyuncu şunları yapamaz:Topu elinden çıkarmak için beş (5) saniyeden fazla bekleyemez.Top heniz elindeyken oyun sahasına temas edemez.Topu saha dışına çarptırarak oyuna sokamaz.Top başka bir oyuncuya temas etmeden oyun sahasındaki topa temas edemez.Topun doğrudan sepetten geçmesine neden olamaz.Topu elinden çıkartmadan önce, oyuna sokma yerinden bir veya her iki yönde en fazla bir(1) m’yi geçmeyecek şekilde hareket edebilir. Ancak koşulların izin verdiği kadar çizgidendirekt olarak geriye gidebilir.